Γερμανία: Φως στο βάθος του τούνελ; Συνάντηση Μέρκελ, Σουλτς & Σταϊνμάιερ

Ως μια ελπίδα εξεύρεσης λύσης από το πρωτοφανές στα γερμανικά μεταπολεμικά χρονικά πολιτικό αδιέξοδο εκλαμβάνεται η πληροφορία για κοινή συνάντηση του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU), τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς και τον Βαυαρό Πρωθυπουργό και Αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, που επικαλείται πηγές της προεδρίας, η συνάντηση σχεδιάζεται για την επόμενη εβδομάδα.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση των τεσσάρων έχει ως στόχο τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων προκειμένου να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας.

«Το SPD έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα» διαβεβαίωσε εξάλλου την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς. Προς το παρόν όμως οι Σοσιαλδημοκράτες, που συζήτησαν το θέμα, φαίνεται να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Σε πρώτη φάση είναι σύμφωνοι για συνάντηση, αλλά δεν δεσμεύονται για κάποια συμφωνία 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr