Γιούνκερ: Θα φανεί άμεσα αν οι συνομιλίες για το Brexit μπορούν να προχωρήσουν

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν οι συνομιλίες με τη Βρετανία για το Brexit έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο προκειμένου να ακολουθήσει μια δεύτερη φάση διαπραγματεύσεων δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Διεξάγουμε εντατικές διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για θέματα όπως τα δικαιώματα των πολιτών, "το ιρλανδικό πρόβλημα", το λογαριασμό που θα πρέπει να πληρωθεί», είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελβετία.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας, αλλά δεν έχει γίνει επαρκής πρόοδος ώστε να πω ότι μπορούμε να εισέλθουμε στη δεύτερη φάση των συνομιλιών για τη σχέση μας με τη Βρετανία στο μέλλον. Θα το δούμε μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», τόνισε. 

Για το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να καταβάλει 45 δισεκ. λίρες για το διαζύγιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά «Δεν είμαι τόσο τρελός ώστε να δώσω μια άμεση απάντηση στην ερώτηση». 
Πηγή: skai.gr