Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας προκαλεί με την αισχρή συμπεριφορά του

«Η κίνηση του Τραμπ να συμπεριλάβει και πάλι τη Βόρεια Κορέα στη λίστα των τρομοκρατικών χωρών αποτελεί ''σοβαρή πρόκληση'' και ''επιθετική παράβαση''» τονίζει η Πιονγκιάνγκ στην τελευταία της αντίδραση σύμφωνα με τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αποκάλεσε την τελευταία αντίδραση του Τραμπ «αισχρή συμπεριφορά» και αρνήθηκε ότι η χώρα του εμπλέκεται σε οποιουδήποτε είδους τρομοκρατία.

Χθες ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν και πάλι τη Βόρεια Κορέα «κρατικό σπόνσορα της τρομοκρατίας» τοποθετώντας τη για δεύτερη φορά στην τρομο-λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εννέα χρόνια μετά την έξοδο της από αυτή. Η διαγραφή της από τη λίστα έγινε το 2008, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου. Η λίστα τώρα αποτελείται από τρεις χώρες, το Ιράν, το Σουδάν και η Συρία.

Η απόφαση αυτή του Τραμπ θα συνοδεύεται από «πολύ μεγάλες» οικονομικές κυρώσεις εναντίον του απομονωμένου κράτους. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι κυρώσεις κατά τις Πιονκιάνγκ θα βρεθούν στο υψηλότερο επίπεδο τους στο κοντινό μέλλον.
Πηγή: skai.gr