Με αποβολή από την UEFA κινδυνεύει η Μίλαν

Δημοσίευμα της ισπανικής Marca κάνει λόγο για κίνδυνο αποβολής της Μίλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι παράγοντες της ιταλικής ομάδας βρέθηκαν στη Νιόν πριν από δύο εβδομάδες προκειμένου να πείσουν τα στελέχη της UEFA για την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου, όμως όπως σημειώνεται ο Μάρκο Φασόνε (διευθύνων σύμβουλος) δεν τα κατάφερε.

Η συζήτηση που έγινε, τα επιχειρήματα και τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν έπεισαν τον Σλοβένο και, πλέον, οι «ροσονέρι» τελούν σε αναμονή της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκληρή ποινή.

Στην UEFA σήμανε συναγερμός το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Μίλαν ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή της.

Οι ενέργειες δεν ήταν όμως «καθαρές» και η UEFA ζήτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν τη μεταβίβαση από Fininvest (ιδιοκτήτης της εταιρείας ο Μπερλουσκόνι) στην κινεζική Sport Investment Lux αντί 740 εκ. ευρώ και μετέπειτα ότι οι μεταγραφές των παικτών έχουν γίνει με βάση τις προδιαγραφές του Financial Fair Play.

Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα των New York Times, όπου αναφέρεται πως ο νέος ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας, ο Κινέζος Γιονχονγκ Λι, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 2016, ίσως δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι!

Αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, προέκυψε μετά από αποστολή στην Κίνα και την ανακάλυψη ότι δεν έχει τόσο πολλά χρήματα όπως ισχυρίζεται, ενώ η μεταλλευτική εταιρεία που υποστηρίζει πως έχει δεν είναι στο όνομά του, ούτε είναι ένας διάσημος επιχειρηματίας στη χώρα του. 

Πηγή: skai.gr