Γερμανία: Σύλληψη 6 Σύρων που πιστεύεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Στη σύλληψη έξι Σύρων προχώρησε η γερμανική αστυνομία όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Οι Σύροι εκτιμάται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με εκρητικά, σε δημόσιο χώρο, για λογαριασμό του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Περίπου 500 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στη μεγάλη επιχείρηση, κατά την οποία ελέγχθηκαν οχτώ διαμερίσματα.

Η αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους, ηλικίας 20 με 28 ετών, στη διάρκεια επιχειρήσεων στο Κάσελ, το Ανόβερο, την Έσση και τη Λειψία, όπως ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στη Φρανκφούρτη. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν περίπου 500 αστυνομικοί, ενώ ερευνήθηκαν οκτώ διαμερίσματα.

Οι έξι άνδρες κατηγορούνται ότι «προετοίμαζαν μια επίθεση εναντίον ενός δημόσιου στόχου στη Γερμανία με όπλα ή εκρηκτικά», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας «ο σχεδιασμός της επίθεσης δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη», πρόσθεσε η εισαγγελία, η οποία όμως δεν διευκρίνισε αν κατασχέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά στις έρευνες που έγιναν.

Τέσσερις από τους υπόπτους έφτασαν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2014 και δύο άλλοι την επόμενη χρονιά. Και οι έξι είχαν κάνει αίτηση για να λάβουν άσυλο. Το γραφείο του εισαγγελέα δεν διευκρίνισε αν οι αιτήσεις τους είχαν εγκριθεί.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό τον μήνα που Σύροι συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν επιθέσεις.

Οι συλλήψεις γίνονται ένα μήνα πριν την πρώτη επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου από έναν Τυνήσιο αιτούντα άσυλο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Φέτος σε πολλές κεντρικές πλατείες της γερμανικής πρωτεύουσας έχουν τοποθετηθεί τσιμεντένια φράγματα ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr