Κλείσιμο

Η Κίνα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις στη μεταποίηση

Η Κίνα θέλει ο ιδιωτικός της τομέας να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην επιδίωξη της χώρας να δημιουργήσει έναν μεταποιητικό κλάδο υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης.

Στον οδικό αυτό χάρτη, που καταρτίστηκε από 16 υπουργεία, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, αναφέρεται ότι θα εισαχθούν μέτρα για την εξάλειψη των φραγμών που παρεμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να συμμετάσχουν στην κατασκευή καινοτόμων μεταποιητικών κέντρων ή να δημιουργήσουν από μόνες τους εθνικά κέντρα τεχνολογικής καινοτομίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να εισέλθουν σε τομείς όπως η έξυπνη μεταποίηση και να βοηθήσουν στη βελτίωση των βασικών βιομηχανικών δυνατοτήτων της Κίνας.

Οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στον βασικό τηλεπικοινωνιακό τομέα θα είναι ανοικτές σε ιδιωτικές επενδύσεις για να πιέσουν για ταχύτερες και πιο προσιτές συνδέσεις στο διαδίκτυο, όπως αναφέρεται στις κατευθυντήριες γραμμές. Οι Αρχές πρέπει να συνεχίσουν να βελτιστοποιούν το εύρος των κρατικών επενδύσεων και να αντιμετωπίζουν εξίσου όλους τους επενδυτές, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης. Επίσης, θα πρέπει να μειώσουν περαιτέρω τις εταιρικές επιβαρύνσεις, να βελτιώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να αυξήσουν τη δημοσιονομική στήριξη στον ιδιωτικό τομέα.
 
Όσον αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη, η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα εθνικό ταμείο για την εγγύηση της χρηματοδότησης, θα ενθαρρύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες κατασκευαστές και θα βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να λάβουν άμεση χρηματοδότηση μέσω μιας κεφαλαιαγοράς πολλαπλών επιπέδων.
Πηγή: skai.gr