Ερντογάν: Δεν αρκεί μία απλή συγγνώμη από το NATO

Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συγγνώμη που ζήτησε NATO μετά την εμφάνιση του ονόματος του σε λίστα «εχθρών» κατά τη διάρκεια άσκησης της Συμμαχίας στη Νορβηγία, λέγοντας ότι τέτοια ασέβεια δεν συγχωρείται εύκολα.

«Αυτό το θέμα δεν καλύπτεται με μία απλή απολογία», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το κρατικό πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας μάλιστα ότι κάποια λάθη «δεν είναι δυνατόν να γίνουν από ανόητους», αλλά μόνον από «αχρείους».

Η Συμμαχία απέδωσε το λάθος σχεδιάγραμμα σε έναν εργολάβο που συνεργάζεται με τις νορβηγικές Αρχές, διευκρινίζοντας ότι εκτιμά ιδιαίτερα τον ρόλο και τη συνδρομή της Τουρκίας.

Μιλώντας στη Ριζούντα, στη βόρεια Τουρκία, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι όσο αυξάνεται η δύναμη της Τουρκίας τόσο θα αυξάνεται και η ένταση των επιθέσεων που δέχεται, ακόμα και από τους ίδιους τους συμμάχους της.

«Χθες, ήμασταν μάρτυρες της αυθάδειας στην άσκηση του NATO», ανέφερε, προσθέτοντας αιχμηρά ότι το συμβάν αντανακλά τη «διαστρεβλωμένη «οπτική γωνία που παρατηρούμε στο NATO εδώ και καιρό».

Η Άγκυρα απέσυρε τους 40 στρατιώτες που συμμετείχαν στην άσκηση «Javelin» ως διαμαρτυρία. Πέραν του γενικού γραμματέα του NATO για το συμβάν απολογήθηκε και η νορβηγική κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr