Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» μεγάλης σφαγής μεταναστών στο Μεξικό

Οι αρχές συνέλαβαν χθες τον φερόμενο ως εγκέφαλο μιας από τις χειρότερες σφαγές μεταναστών στην ιστορία του Μεξικού, που πιστεύεται πως συνδεόταν με τον μακρόχρονο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, τόνισαν ότι ο ύποπτος, που κατονόμασαν ως Μαρτινιάνο δε Χεσούς Ν., φέρεται να είχε διατάξει και να είχε συντονίσει τη σφαγή 72 μεταναστών στην πόλη Σαν Φερνάντο, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, τον Αύγουστο του 2010.

Ο 56χρονος ύποπτος, που πιστεύεται ότι εμπλέκεται σε πολλά ακόμη βίαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια, συνελήφθη σε νοσοκομείο στη Σιουδάδ Βικτόρια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα 72 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα άδειο κτίριο σε ένα απομακρυσμένο ράντσο περίπου 145 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας των ΗΠΑ.
Τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της σφαγής τους έδεσαν, τους έκλεισαν τα μάτια, τους έστησαν σε έναν τοίχο και τους τουφέκισαν.

Πηγή: skai.gr