Ζιμπάμπουε: Ο στρατός απέκλεισε την πρόσβαση στα υπουργεία & στα δικαστήρια

Στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν κλείσει δρόμους για να αποκλείσουν την πρόσβαση στα γραφεία της κυβέρνησης, το κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε αλλά και τα δικαστήρια στο κέντρο της Χαράρε, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο στρατός κατέλαβε την εξουσία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μια «στοχευμένη» επιχείρηση με σκοπό την απομάκρυνση «κακοποιών στοιχείων» στο περιβάλλον και της κυβέρνησης του 93χρονου προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Αρκετοί πολίτες έχουν σχηματίσει ουρές μπροστά σε αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς για να σηκώσουν μετρητά, ενώ άλλοι άρχισαν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων της Ζιμπάμπουε απηύθυναν, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος τα ξημερώματα, προς τον λαό της αφρικανικής χώρας, υποστήριξαν ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, διαβεβαιώνοντας ότι ο 93χρονος πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «σώος και αβλαβής».

«Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης», είπε ένας στρατηγός διαβάζοντας το ανακοινωθέν που είχε ετοιμάσει. «Διαβεβαιώνουμε το έθνος ότι τόσο η αυτού εξοχότης ο πρόεδρος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του είναι σώοι και αβλαβείς και η ασφάλειά τους είναι εξασφαλισμένη», πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός.
Πηγή: skai.gr