Ο Σέσιονς θυμήθηκε τελικά τη συνάντηση με τον Παπαντόπουλος για τη Ρωσία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ, Τζεφ Σέσιονς, δήλωσε ότι πλέον θυμάται τη συνάντηση που είχε με τον Τζορτζ Παπαντόπουλος – τον σύμβουλο που προεκλογικά είχε επιδιώξει επικοινωνίες με ρώσους αξιωματούχους – ουσιαστικά ανασκευάζοντας παλαιότερη κατάθεσή του όπου είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε γνώση τέτοιων επαφών.

Ο κ. Παπαντόπουλος έχει παραδεχτεί ότι είπε ψέματα στο FBI όσον αφορά τις επικοινωνίες που επιδίωκε με τη Ρωσία κι έχει ομολογήσει ότι τον περσινό Μάρτιο συναντήθηκε με τον κ. Σέσιονς και πρότεινε συνάντηση ανάμεσα στον υποψήφιο τότε Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι θυμήθηκε τη συνομιλία με τον Παπαντόπουλος χάρη στα δημοσιεύματα για τον 30χρονο, αποσαφηνίζοντας όμως ότι απέρριψε επί τόπου την πρόταση για συνάντηση με τον κ. Πούτιν.

«Αντιτέθηκα στην πρότασή του, η οποία πίστευα ότι μπορούσε να είναι ανάρμοστη», είπε. «Πιστεύω ότι ήθελα να του καταστήσω σαφές πως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να εκπροσωπήσει την καμπάνια [Τραμπ] στη ρωσική κυβέρνηση, η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση», προσέθεσε ο κ. Σέσιονς.

Η ομολογία του Παπαντόπουλος έχει προκαλέσει ερωτήματα για τις παλαιότερες δηλώσεις Σέσιονς, ειδικά αφότου κι ένας άλλος σύμβουλος της καμπάνιας Τραμπ, ο Κάρτερ Πέιτζ, δήλωσε ότι και αυτός είχε ενημερώσει τον κ. Σέσιονς για ταξίδι του στη Μόσχα και για συναντήσεις με Ρώσους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό ή υπόνοια ότι έχει πει ψέματα σε παλαιότερες καταθέσεις του στο Κογκρέσο.

«Δεν θα δεχτώ και απορρίπτω τις κατηγορίες ότι ψευδόρκησα. Αυτό είναι ψέμα», είπε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του. Προσέθεσε ότι πάντα απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών και γερουσιαστών όπως τις καταλαβαίνει και με βάση τις αναμνήσεις του.

Ο κ. Σέσιονς υποστήριξε ότι μετά την εν λόγω συνάντηση δεν επικοινώνησε ξανά με τον Παπαντόπουλος, και συνεπώς δεν ανέλαβε άλλες πρωτοβουλίες για να αποτρέψει τυχόν επαφές με Ρώσους για τις οποίες δεν είναι καμία γνώση.
Πηγή: skai.gr