Ενώπιον της Γερουσίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

Μπαράζ ερωτήσεων από τους Δημοκρατικούς αναμένεται να δεχτεί σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, σχετικά με το αν είπε ψέματα για τις επαφές μεταξύ της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών. 

Στη Δικαστική Επιτροπή οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ανακρίνουν τον Σέσιονς για όλες τις προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε γνώση των συναντήσεων μεταξύ των στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της ρωσικής πλευράς. 

Εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο, αλλά και τον Οκτώβριο, αμφισβητήθηκαν, μετά τις κατηγορίες εναντίον του πρώην συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τζορτζ Παπαδόπουλος, σχετικά με ψευδή κατάθεσή του στο FBI και αναφορικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη Ρωσία.

«Θα σας ρωτήσουμε για τις αντιφάσεις στις οποίες υποπέσατε» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημοκρατικοί που είναι μέλη της επιτροπής, σε επιστολή τους προς τον Σέσιονς, στις 7 Νοεμβρίου. «Σας παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες επειδή περιμένουμε τις απαντήσεις σας» τόνιζαν οι ίδιοι στην επιστολή τους.  

Ο Σέσιονς έχει αρνηθεί ότι ενεπλάκη στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ όπως επίσης και ότι παραπλάνησε το Κογκρέσο, λέγοντας πως οι δηλώσεις για τις οποίες ορκίστηκε, είναι όλες αληθείς.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα παρενέβη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν την καμπάνια του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι παρενέβη στις εκλογές και ο Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε συμπαιγνία μεταξύ των μελών της εκστρατείας του και των Ρώσων αξιωματούχων.
Πηγή: skai.gr