«Περιληπτική» συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα από Τραμπ – Ντουτέρτε

«Περιληπτικά» συζήτησε, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε μάλιστα ως «τέλεια» τη σχέση του με τον αυταρχικό Ντουτέρτε, ενώ οι διαδηλώσεις στη Μανίλα κατά της επίσκεψής του μαίνονται.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν περιληπτικά στο πλαίσιο του πολέμου των Φιλιππίνων κατά των ναρκωτικών» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
 
Σύμφωνα με τη Σάντερς, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στο περιθώριο της Διάσκεψης της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στην Μανίλα, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης, τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ζητήματα εμπορίου, αλλά και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Φιλιππίνες είναι ο τελευταίος σταθμός της ασιατικής περιοδείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνάντησε ηγέτες χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Κίνα η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα.

Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr