Ραχόι: Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία δημοκρατική και ελεύθερη

«Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία δημοκρατική και ελεύθερη» ζήτησε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος μετέβη σήμερα στη Βαρκελώνη, για πρώτη φορά αφότου η περιφέρεια της Καταλονίας τέθηκε υπό την εποπτεία της Μαδρίτης.

Ο Μαριάνο Ραχόι ζήτησε επίσης από τις επιχειρήσεις να μην εγκαταλείψουν την Καταλονία και από τους Ισπανούς να μην μποϊκοτάρουν τα καταλανικά προϊόντα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωση του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP). Οι δηλώσεις αυτές του Ραχόι έρχονται την ώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.400 επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει την Καταλονία λόγω της κρίσης. 

«Θέλουμε να ανακτήσουμε την Καταλονία της σύνεσης, των επιχειρήσεων, του δυναμισμού, που είναι φιλόξενη και ανοικτή, ασφαλής και αξιόπιστη», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η Καταλονία είναι η Ισπανία και η Ισπανία είναι η Καταλονία» επεσήμανε.

Ο συντηρητικός ηγέτης μετέβη στη Βαρκελώνη για να παρουσιάσει επισήμως τον επικεφαλής του κόμματός του ως υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές της 21η Δεκεμβρίου. 

Ο Ραχόι προκήρυξε περιφερειακές εκλογές αφού καθαίρεσε την αυτονομιστική κυβέρνηση του Κάρλες Πουιζδεμόν και διέλυσε το κοινοβούλιο της περιφέρειας της Καταλονίας. 
Πηγή: skai.gr