Κλείσιμο

Στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ φέρεται να εθεάθη ο ηγέτης του ISIS

Στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, φέρεται να εθεάθη ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπαρκ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στη λιβανέζική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η εν λόγω πόλη, που ήταν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο του ISIS στη Συρία, κατελήφθη τις προηγούμενες ημέρες από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Το μέσο που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ δεν διευκρίνισε τι συνέβη στον αλ-Μπαγκντάντι, ούτε ανέφερε ποιες είναι οι πηγές του.

Το καλοκαίρι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι ο αλ-Μπαγκντάντι κατά πάσα πιθανότητα σκοτώθηκε σε επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας στην ανατολική Συρία. Ωστόσο στα τέλη Σεπτεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του ISIS που φαίνεται να ήταν αυθεντικό.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει πλέον χάσει σχεδόν το σύνολο των εδαφών που είχε καταλάβει το 2014 στη Συρία και το Ιράκ, όταν κατέλαβε τη Μοσούλη – δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ – κι έφτασε να απειλεί ακόμα και την πρωτεύουσα Βαγδάτη.
Πηγή: skai.gr