Κατέβαλε εγγύηση & βγαίνει από τη φυλακή η πρόεδρος της Καταλανικής βουλής

Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ κατέβαλε την εγγύηση των 150.000 ευρώ και θα μπορέσει να βγει ήδη από σήμερα Παρασκευή από τη φυλακή όπου πέρασε τη χθεσινή νύχτα, δήλωσε εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας.

«Καταβλήθηκε η εγγύηση της Φορκαντέλ, μένει να δοθεί η εντολή του δικαστή για την απελευθέρωσή της», εξήγησε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου πέρασε τη χθεσινή νύχτα σε μια φυλακή κοντά στη Μαδρίτη, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

«Έφτασε μετά τα μεσάνυχτα στη Μαδρίτη 1», τη γυναικεία πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος της Αλκάλα Μέκο κοντά στην ισπανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας για «στάση», αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση 25.000 ευρώ.

Η Καταλανική Εθνική Συνέλευση (ANC), μια ισχυρή ένωση των αυτονομιστών, έχει ανακοινώσει ότι «θα πληρώσει τις εγγυήσεις των μελών του κοινοβουλίου» της Καταλονίας και έχει ζητήσει από τους υποστηρικτές τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των χρημάτων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ