5η κατάθεση Νετανιάχου για τις υποθέσεις διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είναι ύποπτος σε δύο υποθέσεις διαφθοράς, κατέθεσε σήμερα για πέμπτη φορά σε Ισραηλινούς αστυνομικούς, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε τους αστυνομικούς να φτάνουν, αργά το απόγευμα, με αυτοκίνητο στην επίσημη κατοικία του Νετανιάχου, όπου είχαν δοθεί και οι προηγούμενες καταθέσεις.

Στελέχη της αστυνομίας και αξιωματούχοι του γραφείου του πρωθυπουργού αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Τα ισραηλινά μμε όμως διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μια ακόμη ανάκριση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τις πηγές τους.

Δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος του Νετανιάχου, ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2009 και αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Ο Νετανιάχου είναι ύποπτος για δύο υποθέσεις: η μία αφορά την αποδοχή δώρων από επιχειρηματίες και η άλλη τις συζητήσεις που είχε με έναν Ισραηλινό εκδότη και αφορούσαν τον περιορισμό του ανταγωνισμού στον τομέα των μέσων ενημέρωσης με αντάλλαγμα την πιο θετική κάλυψη του έργου της κυβέρνησης.

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού ανακρίθηκε στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας που αφορά μια συμφωνία ύψους 2 δισεκ. δολαρίων με τη Γερμανία για την προμήθεια υποβρυχίων.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ