Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να παρέμβουν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Κατηγορώ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θέλουν να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, που θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Μάρτιο, εξαπέλυσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία Tass και Interfax, ο κ. Πούτιν υποστήριξε πως η Ουάσιγκτον επιδιώκει αντίποινα για τις δήθεν – όπως τις αποκάλεσε – παρεμβάσεις της Μόσχας στις περσινές αμερικανικές προεδρικές κάλπες.

Ο κ. Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ένα πιθανό όχημα για τις φερόμενες αμερικανικές παρεμβάσεις είναι οι καταγγελίες για κρατική βιομηχανία ντοπαρίσματος ρώσων αθλητών, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν το επόμενο έτος στη Νότια Κορέα.

«Αυτή είναι η ανησυχία μου: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν τον Φεβρουάριο ενώ εμείς θα έχουμε προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο. Υπάρχουν πολύ μεγάλες υποψίες ότι αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί η απαραίτητη ατμόσφαιρα […] όπου οπαδοί και αθλητές αισθάνονται δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το κράτος φέρεται να εμπλέκεται σε παραβάσεις», είπε ο κ. Πούτιν.

Η τοποθέτηση του ρώσου προέδρου έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν συζητήσεις για ενδεχόμενη κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στις επόμενες 48 ώρες στο Βιετνάμ, στο περιθώριο της συνόδου του οργανισμού για την οικονομική συνεργασία στην Ασία και τον Ειρηνικό (APEC).

Ο κ. Πούτιν δεν έχει ακόμα δηλώσει την υποψηφιότητα για τις επικείμενες εκλογές, όμως αναμένεται να το πράξει μέσα στους επόμενους μήνες και αναμένεται να κερδίσει με άνεση νέα θητεία στο Κρεμλίνο.
Πηγή: skai.gr