Γερμανία: Άνοδος για τους Πράσινους και κάμψη των Φιλελευθέρων

Στο υψηλότερο ποσοστό του για το 2017 βρίσκεται το κόμμα των Γερμανών Πρασίνων, ξεπερνώντας και τους Φιλελεύθερους (FDP), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Emnid για λογαριασμό της «Bild am Sonntag», σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση παραμένουν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ μικρή άνοδο καταγράφει η Αριστερά (Die Linke).

Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 31% (από 32,9% που κέρδισε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα χάνει μια μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και βρίσκεται στο 21% (20,5% στις εκλογές), η AfD στο 12% (12,6%), το FDP χάνει μια μονάδα από την περασμένη εβδομάδα και μένει στο 10% (10,7%), οι Πράσινοι στο 11% (8,9%), ενώ η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 10% (9,2%).

Την ίδια ώρα, έρευνα της εταιρίας INSA που διενεργήθηκε στην Βαυαρία, αναδεικνύει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο εσωτερικό της Ένωσης μετά τις εκλογές. Οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) βρίσκονται στο 37%, από 38,9% που έλαβαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με απώλειες περίπου δέκα μονάδων από τις εκλογές του 2013.
Πηγή: skai.gr