Ο στρατός εισήλθε στην αλ Κάιμ, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην αλ Κάιμ, μια μεγάλη πόλη στην έρημο στο κέντρο του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ, ανακοίνωσαν διοικητές.

Νωρίς σήμερα το πρωί το πυροβολικό και η Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ καθώς και αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Στη συνέχεια άνδρες του στρατού και της μονάδας αντιτρομοκρατίας «ξεκίνησαν την επίθεση στο κέντρο της αλ Κάιμ», δήλωσε ο στρατηγός Νούμαν αλ Ζομπάι.

Λίγο αργότερα ένας αξιωματικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές η Γάζα, η πρώτη συνοικία της πόλης.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Χασντ αλ Σάαμπι ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές «πυρπόλησαν σπίτια αμάχων στη συνοικία Γάζα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της αλ Κάιμ για να περιορίσουν την ορατότητα των αεροπλάνων».

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Χασντ, «πολλοί τζιχαντιστές φεύγουν για τη Μπουκάμαλ της Συρίας με τις οικογένειες».

Πριν μία εβδομάδα οι ιρακινές δυνάμεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις ξεκίνησαν τη μάχη για την ανακατάληψη της επαρχίας αλ Κάιμ, όπου βρίσκονται 1.500 τζιχαντιστές.

Η επιχείρηση αυτή παρουσιάζεται από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του ΙΚ ως «η τελευταία μεγάλη μάχη» εναντίον των τζιχαντιστών.

Πηγή: AFP- Reuters