Συρία: Εκδιώχθηκαν εξ ολοκλήρου οι τζιχαντιστές από την Ντειρ αλ-Ζορ

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκε εξ ολοκλήρου από την μεγαλύτερη ανατολική πόλη της Συρίας Ντειρ αλ-Ζορ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η πόλη έχει απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες» αναφέρουν τα τοπικά κρατικά μέσα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν πλήρως την πόλη Ντειρ αλ-Ζορ από τα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο στρατός ξεκίνησε τη μάχη για την απελευθέρωση της ανατολικής πόλης που για χρόνια πολιορκούσαν οι τζιχαντιστές.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σε πρόσφατες επιθέσεις του τις συνοικίες αλ Χαμίντια, Σέιχ Γιάσιν, αλ Άρντι και αλ Ρασίντα, ενώ η αλ Χαουίκα ήταν η τελευταία που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, μετέδωσε ένα μέσο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Η Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη πόλη της ανατολικής Συρίας καθώς αποτελεί το κέντρο της παραγωγής πετρελαίου της Συρίας.

 
Πηγή: skai.gr