Ξεκινά η δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν για διαφθορά

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε την παραπομπή του σε δίκη όταν τον καθαίρεσε από το ανώτατο αξίωμά του.

Ο 67χρονος Σαρίφ έφθασε στο δικαστήριο μαζί με την κόρη του Mαριάμ, η οποία δικάζεται επίσης για τον πλούτο και τις οικονομικές σχέσεις της οικογένειας. Σε δίκη έχει παραπεμφθεί και ο γαμπρός του.

Οι κατηγορίες αποτελούν σύμφωνα με την οικογένεια μια «πολιτική συνωμοσία», αλλά οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, που ώθησαν την υπόθεση στα δικαστήρια, χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν οι πλούσιοι και οι ισχυροί.

Οι κατηγορίες του Εθνικού Γραφείου Καταλογισμού Ευθυνών (NAB) συνδέονται με ακίνητα που κατέχει η οικογένεια, στο Λονδίνο, τα οποία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των εγγράφων του Παναμά.

Οι σύμμαχοι του Σαρίφ, ο οποίος έχει υπηρετήσει πρωθυπουργός δύο φορές και ανατράπηκε σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1999, έχουν χαρακτηρίσει τις κατηγορίες «πολιτική βεντέτα» και υπαινίσσονται την παρέμβαση στοιχείων του ισχυρού στρατού.

Το Ανώτατο δικαστήριο στις 28 Ιουλίου είχε αποφασίσει για την αποπομπή του Σαρίφ από τα καθήκοντα του μετά τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς της οικογένειάς του σύμφωνα με τα έγγραφα του Παναμά.

Στη θέση του Ναουάζ Σαρίφ τα καθήκοντα του πρωθυπουργού ανάλαβε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Σαχίντ Χακάν Αμπασί.
Πηγή: skai.gr