Κολοράντο: Οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο για τη φονική επίθεση σε Wallmart

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τους πυροβολισμούς σε κατάστημα Walmart του Κολοράντο, μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό με την αμερικανική αστυνομία.  Από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τον 47χρονο Σκοτ Όστρεμ, τον οποίον εντόπισαν και συνέλαβαν οι αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος του Θόρντον.

Ο Όστρεμ θεωρείται πως οπλοφορούσε καθ’ όλη την διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του.

Αρκετές είναι οι αμερικανικές μελέτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ. Το 2014, περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέτοια περιστατικά.

Κάθε χρόνο σημειώνονται σε αμερικανικό έδαφος έξι φορές περισσότερες δολοφονίες από ότι στον Καναδά και 16πλάσιες δολοφονίες από τη Γερμανία. Μπορεί μόνο το 4,4% των Αμερικανών να διαθέτει όπλα, αλλά αυτό το μέγεθος αντιστοιχεί στους μισούς πολίτες παγκοσμίως με πρόσβαση σε πυροβόλα.

Μόλις τον περασμένο μήνα άλλωστε, ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ δολοφόνησε 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας, τραυματίζοντας επιπλέον 500 πριν αυτοκτονήσει, στο χειρότερο μακελειό της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr