Μαρτυρία της επίθεσης στο Μανχάταν: Eίδα τον τρομοκράτη να πατά γκάζι

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 23χρονου φοιτητή για την χθεσινή (Τρίτη) τρομοκρατική επίθεση στο Κάτω Μανχάταν με οχτώ νεκρούς και 11 τραυματίες. Πρόκειται για τον Babatunde Ogunniyi,  που παρακολούθησε σοκαρισμένος το λευκό φορτηγάκι με τον τρομοκράτη να περνάει από δίπλα του, να χτυπά δύο ανθρώπους στον ποδηλατόδρομο και μετά να τρακάρει ένα λεωφορείο.

Ο συλληφθείς, Ουζμπεκικής καταγωγής, που φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», πυροβολήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη. Οι αρχές αργότερα δήλωσαν ότι το περιστατικό ήταν τρομοκρατική επίθεση. Ο κ. Ogunniyi, ο οποίος είναι 23 ετών και φοιτητής πληροφορικής στην περιοχή, είπε στο BBC τι είδε.

«Καθόμασταν έξω από το κολέγιο και είδα αυτό το φορτηγό να έρχεται, με τον οδηγό να πατά γκάζι και να κάνει σφήνες - πήγαινε ίσως με 110 χιλιόμετρα την ώρα, σε μια περιοχή όπου το όριο ταχύτητας είναι 60 - είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή» είπε.



«Χτύπησε τους δύο ανθρώπους, τον έβλεπα να τους χτυπήσει, και έπειτα συνέχιζε να οδηγεί στο πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο, χτύπησε ένα σχολικό λεωφορείο και έστριψε αριστερά» τόνισε.
«Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς το φορτηγό για να δουν τι συμβαίνει και έπειτα ακούστηκαν πυροβολισμοί, και όλοι έτρεξαν στην αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε ο φοιτητής.

«Ήταν σουρεαλιστικό, ήμουν σαστισμένος - κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε, στην αρχή φάνηκε σαν ατύχημα, και οι άνθρωποι γύρω μου ήταν σε σύγχυση, δεν ήξεραν τι να κάνουν» εξήγησε.

«Δεν γνωρίζαμε ακόμα ότι οι άνθρωποι που είδαμε να τους χτυπά το φορτηγό ήταν νεκροί - δεν ξέραμε αν έπρεπε να καλέσουμε τις αρχές ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή αν έπρεπε να προσπαθήσουμε να βρούμε καταφύγιο", συνέχισε ο 23χρονος.



Πηγή: skai.gr