Η Μέι «εμπιστεύεται» τους υπουργούς της εν μέσω καταγγελιών παρενόχλησης

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός «έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή της και στους υπουργούς της» δήλωσε το απόγευμα εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, εν μέσω συνεχών καταγγελιών σε βάρος πολιτικών για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η ερώτηση προς τον εκπρόσωπο έγινε μετά από την αποκάλυψη της Sun ότι ο Υπουργός Άμυνας σερ Μάικλ Φάλον είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στο γόνατο Βρετανίδα δημοσιογράφο το 2002.

Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι ο σερ Μάικλ δε θα ελεγχθεί από το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τη διαγωγή των κυβερνητικών στελεχών.

Το ίδιο γραφείο, πάντως, εξετάζει κατά πόσο ο Υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ παραβίασε τον υπουργικό κώδικα συμπεριφοράς όταν ζήτησε από την πρώην βοηθό του να αγοράσει για λογαριασμό του σεξουαλικά βοηθήματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ σε διάφορα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί μία λίστα με λεπτομέρειες αμφιλεγόμενης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς (όχι απαραίτητα σεξουαλικής παρενόχλησης) από 40 βουλευτές των Συντηρητικών.

Τα ονόματα των βουλευτών, που περιλαμβάνουν και στελέχη της κυβέρνησης κρατούνταν κρυφά, ωστόσο η Telegraph αποκάλυψε εννέα εξ αυτών.

Ξεχωρίζει το όνομα της Υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ραντ η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με βουλευτή που ενεργούσε ως κοινοβουλευτικός ιδιαίτερος γραμματέας κάποιου υπουργού.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που κατονομάζονται βρίσκονται στη λίστα λόγω σχέσεών του με εργαζόμενες στο κοινοβούλιο, ενώ κατονομάζονται επίσης οι ήδη γνωστές περιπτώσεις του κ. Γκάρνιερ και του πρώην υπουργού Στίβεν Κραμπ, ο οποίος αν και παντρεμένος έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε νεαρές κοπέλες.

Μεταξύ των περιπτώσεων στις οποίες δεν κατονομάζονται τα στελέχη των Συντηρητικών υπάρχουν ένας υπουργός ή υφυπουργός και ένας βουλευτής που πλήρωσαν γυναίκες για να μην τους καταγγείλουν.

Συνολικά 25 πολιτικοί του κόμματος κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά και 15 βρίσκονται στη λίστα λόγω σεξουαλικής σχέσης τους με υπαλλήλους ή λόγω ιδιαίτερων σεξουαλικών προτιμήσεων, χωρίς κάποια υπόνοια παρενόχλησης.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο