ΗΠΑ: Στους 43 oι νεκροί των καταστροφικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια

Σαράντα τρεις νεκροί είναι ο νέος θλιβερός απολογισμός των των φονικότερων δασικών πυρκαγιών στην ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, που ξέσπασαν την 9η Οκτωβρίου, αφού ένα 17χρονο κορίτσι που είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα υπέκυψε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Οι πυρκαγιές, που έκαιγαν για πολλές μέρες, προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην καρδιά του οινοπαραγωγικού κλάδου της Πολιτείας και μετέτρεψαν σε αποκαΐδια μια έκταση 991.480 στρεμμάτων σε διάφορες κομητείες βόρεια της περιοχής του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλοί λίγο πριν οι φλόγες, που κινούνταν ταχύτατα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, σαρώσουν ολόκληρες κοινότητες ή συνοικίες.

Η 17χρονη Κρίσα Σέπερντ απεβίωσε την Κυριακή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στο Σακραμέντο, δήλωσε υπάλληλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας του Σακραμέντο.

Η έφηβη είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή καθώς είχε υποστεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που δημιούργησαν συγγενείς της στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η νεαρή βρέθηκε με πολλαπλά εγκαύματα, αποπροσανατολισμένη, σε έναν δρόμο αφού η οικογένειά της είχε προσπαθήσει να ξεφύγει με το αυτοκίνητο από τις φλόγες στην περιοχή της Κοιλάδας Ρέντγουντ, στην κομητεία Μεντοσίνο, την 9η Οκτωβρίου. Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά και η οικογένεια αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Ο 14χρονος αδερφός της Κάι είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μεντοσίνο ανακάλυψε το πτώμα αργότερα. Οι γονείς υπέστησαν επίσης πολλαπλά εγκαύματα.

Ο θάνατος της έφηβης αύξησε τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 43, μεταξύ των οποίων ήταν ένας πυροσβέστης. Ήδη, οι πυρκαγιές αυτού του μήνα ήταν με διαφορά οι πλέον πολύνεκρες στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ