Γερμανία: Κατά της κατάτμησης του υπ. Οικονομικών ο Αλτμάιερ

Ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας και μεταβατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, τάχθηκε εναντίον της προοπτικής κατάτμησης του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Το δημοσίευμα έγραφε ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει εκπονήσει αυτό το σχέδιο για την περίπτωση που οι Φιλελεύθεροι (FDP) επιμείνουν να ορίσουν εκείνοι τον διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν το νομίζω. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα ισχυρό υπουργείο και πρέπει να παραμείνει έτσι και στο μέλλον», δήλωσε ο Αλτμάιερ στην εφημερίδα Die Zeit.

Σύμφωνα με το Spiegel, υπάρχουν σκέψεις στην Χριστιανική Ένωση να μοιραστούν οι αρμοδιότητες που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

«Αν με ρωτάτε πού υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για μια πιθανή αναθεώρηση, θα έλεγα στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής», είπε ο κ. Αλτμάιερ και αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες που ανοίγει η ψηφιακή εποχή στους επιχειρηματίες προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί στο παγκόσμιο περιβάλλον
Πηγή: skai.gr