Mαδρίτη: Οι τοπικές εκλογές θα επαναφέρουν νόμιμη διακυβέρνηση

Οι εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου θα επαναφέρουν νόμιμη κυβέρνηση στην Καταλονία διεμήνυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Νταστίς, ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Μαδρίτη δεν υπάρχει πλέον καταλανική κυβέρνηση, μετά και την εφαρμογή του άρθρου 155 του Συντάγματος. 

«Ελπίζουμε, με τη βοήθεια αυτών των εκλογών, να αποκαταστήσουμε τη νόμιμη διακυβέρνηση και το κράτος δικαίου στην Καταλονία» δήλωσε ο Νταστίς, μιλώντας μέσω διερμηνέα κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου στο Κίεβο το οποίο επισκέπτεται.

«Ελπίζουμε και
πιστεύουμε ότι μετά από αυτές τις εκλογές, η Καταλονία θα είναι και πάλι η ίδια κοινωνία που ήταν πριν: ανοιχτή και ενσωματωμένη» τόνισε.

Εικόνα ότι οι καταλανικοί θεσμοί και η κυβέρνηση λειτουργούν κανονικά, παρά την καθαίρεσή τους από τη Μαδρίτη, θέλησαν να δώσουν τη Δευτέρα ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού και του κρατικού μηχανισμού.

Η πρόεδρος της καταλανικής Βουλής Κάρμε Φορκαντέλ, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας και Αειφορίας Τζοσέπ Ρουλ, παρότι αποπεμφθέντες, προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντά τους, θέλοντας να δείξουν ότι αψηφούν την κεντρική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής η Μαδρίτη δεν έχει αντιδράσει.

Δεν είναι γνωστό τι έχει πράξει ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν
Πηγή: skai.gr