Ο Κιμ Γιονγκ-ουν και οι γυναίκες του σε εργοστάσιο καλλυντικών

Επίσκεψη σε εργοστάσιο καλλυντικών στην Πιονγκιάνγκ, συνοδεία της συζύγου του και της πανίσχυρης αδελφής του, πραγματοποίησε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ-υν. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εργοστάσιο Καλλυντικών της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ εξήρε τα «παγκοσμίου επιπέδου» προϊόντα που πραγματοποιούν «το όνειρο των γυναικών που θέλουν να είναι ομορφότερες», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Τα καλλυντικά και τα προϊόντα καλλωπισμού δεν κυκλοφορούν στη χώρα του Κιμ λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές της Βόρειας Κορέας.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μαζί με την Κιμ Γιο-γιονγκ, την μικρότερη αδελφή του και υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, και τη σύζυγό του Ρι Σολ-γιου.



Οι δύο γυναίκες θεωρούνται οι ισχυρότερες στην απομονωμένη αυτή πατριαρχική χώρα. Έχουν και στο παρελθόν συνοδεύσει τον Κιμ σε επίσημες εκδηλώσεις από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2001, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα με τις συζύγους και τις αδελφές των προηγούμενων ηγετών της χώρας, οι οποίες έκαναν σπανίως δημόσιες εμφανίσεις.

Η Ρι, μια πρώην διάσημη τραγουδίστρια, γνωστή για την αδυναμία της στα επώνυμα ρούχα, πιστεύεται ότι έχει τρία παιδιά με τον Κιμ. 



Η Γιο-γιονγκ, η ηλικίας της οποία κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ετών, αναβαθμίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο κομματικό σύστημα και θεωρείται ότι είναι ο εμπνευστής της δημόσιας εικόνας του αδελφού της.

Η Γιο-γιονγκ διαχειρίζεται τον μηχανισμό προπαγάνδας του κόμματος και έχει απαθανατιστεί σε φωτογραφίες να συνοδεύει σε επίσημες εκδηλώσεις τον Κιμ φορώντας απλά ρούχα, κάτι που είναι σπάνιο μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας.

Η Γιο-γιονγκ και ο Γιονγκ-ουν είναι αμφότερα παιδιά του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ και της τρίτη συντρόφου του, της Κο Γιονγκ-χούι, μίας πρώην χορεύτριας.

Η οικογένεια Κιμ κυβέρνησε την φτωχή αυτή χώρα, που ωστόσο είναι πυρηνική δύναμη, με σιδηρά πυγμή για τρεις γενιές από την ίδρυση του κράτους το 1948.
Πηγή: skai.gr -AMΠΕ