Μακελειό με δεκάδες νεκρούς και σκληρές μάχες στο Μογκαντίσου (upd)

Τουλάχιστον 23 νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός από τη βομβιστική επίθεση και την έφοδο ένοπλων ισλαμιστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, ενώ οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες μέσα στο κτήριο συνεχίζονται.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται μία τουλάχιστον γυναίκα, δύο παιδιά κι ένα βρέφος, που βρέθηκαν να έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι, όπως μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο Nasa-Hablod κι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο, συχνάζουν πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Αστυνομικός δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι συνάδελφοί του, αλλά κι ένας πρώην βουλευτής.

Η οργάνωση αλ-Σαχάαμπ
, βραχίονας της αλ-Κάιντα στην περιοχή, ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Λίγα λεπτά μετά επίθεση έξω από το ξενοδοχείο σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη σε κοντινή διασταύρωση.

Το νέο λουτρό αίματος έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το χτύπημα καμικάζι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 358 ανθρώπων στη σομαλική πρωτεύουσα.

Η σομαλική κυβέρνηση κατηγόρησε την αλ-Σαχάαμπ για το μακελειό, για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Επιθέσεις που προκαλούν πολλούς θανάτους αμάχων συχνά μένουν «ορφανές», καθώς καμία οργάνωση δεν θέλει να στιγματιστεί στην αντίληψη των πολιτών.
Πηγή: skai.gr