La Vanguardia: Η Καταλονία σκέφτεται περιφερειακές εκλογές

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν πρόκειται να κάνει μια επίσημη ανακοίνωση σήμερα στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της επαρχίας αυτής της Ισπανίας.

Η La Vanguardia έγραψε πάντως σήμερα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει περιφερειακές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου.

Το καταλανικό πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο Πουτζδεμόν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

O Κάρλες Πουτζδεμόν επέρριψε σήμερα τις ευθύνες για την καταλανική κρίση στην Μαδρίτη. Ο Πουτζδεμόν κατηγορεί την ισπανική κυβέρνηση ότι με την άκαμπτη στάση της κλιμακώνει την κρίση, κάνοντάς τη πιο σοβαρή, αφαιρώντας από την επαρχία το καθεστώς αυτονομίας.

Ο πρόεδρος της Καταλανικής είχε την Τετάρτη μπαράζ συναντήσεων, ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας συνεδριάζει μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας, θέλοντας να προλάβει τιε εξελίξεις, καθότι η οι Συντηρητικοί του Ραχόι και οι Σοσιαλιστές του Σάντσεθ διαθέτουν άνετη πλειοψηφία, και θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτραπεί στον Ισπανό πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος.




Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/ skai.gr