Β. Κορέα: Να πάρετε σοβαρά την απειλή μας για πυρηνική δοκιμή στον Ειρηνικό

Νέα προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα για τις πυρηνικές της φιλοδοξίες έστειλε η Βόρεια Κορέα, καθιστώντας σαφές ότι η απειλή της για ενδεχόμενη ατμοσφαιρική πυρηνική δοκιμή πρέπει να εκληφθεί σοβαρά.

Η απειλή εκστομίστηκε τον Σεπτέμβριο από τον υπουργό Εξωτερικών του Βορρά, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, που θα ήταν και η πρώτη πυρηνική δοκιμή πάνω από την επιφάνεια της γης παγκοσμίως από το 1980.

Μιλώντας στο CNN, ο Ρι Γιόνγκ Πιλ, ένας από τους ανώτερους διπλωμάτες της Πιονγκγιάνγκ, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει απορριπτικά τα μηνύματα του Βορρά.

Η Βόρεια Κορέα «πάντοτε κάνει πράξεις τα λόγια της», είπε, φανερά οργισμένος ο κ. Ρι.

«Ο υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του ανώτατου ηγέτη μας, επομένως θα πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά τα λόγια του», προσέθεσε.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη και ως τώρα ισχυρότερη υπόγεια πυρηνική δοκιμή της, προκαλώντας νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Πηγή: skai.gr