Σομαλία: Οχτώ νεκροί από έκρηξη νάρκης

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν εξερράγη νάρκη τη στιγμή που ένα μικρό λεωφορείο πέρασε από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί στη Σομαλία, δήλωσε ένας αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Ιμπραχίμ Άμπντουλ.

Η έκρηξη έγινε περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, στο χωριό Ντανίγκα.

Τα περισσότερα θύματα ήταν αγρότισσες, σύμφωνα με κατοίκους και τον σομαλικό στρατό.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο δρόμος όπου έγινε η έκρηξη, ο οποίος περνάει από μια περιοχή που ελέγχουν τα μέλη της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα, σπανίως χρησιμοποιείται λόγω των φόβων για την ασφάλεια.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όταν παίρνεις αυτόν τον δρόμο, αλλά ο οδηγός επέμενε να τον χρησιμοποιήσει», είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Μουάλιμ Μοχάμεντ Ίσε.

Τη 15η Οκτωβρίου δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών εξερράγησαν στοιχίζοντας τη ζωή σε 358 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας. Άλλοι 56 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν πολίτες. Η επίθεση προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις.

Η Σομαλία παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1991.
Πηγή: skai.gr