Κλείσιμο

Bρετανία: Αίσιο τέλος στο περιστατικό ομηρείας στο Nανίτον (upd2)

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη σύλληψη του ενόπλου που επί τέσσερις ώρες κρατούσε δύο ομήρους σε κέντρο μπόουλινγκ σε εμπορικό πάρκο στο Nανίτον της κεντροδυτικής Αγγλίας, εξέδωσε την Κυριακή το βράδυ η τοπική αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Γουόρκισιρ.

Οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό. Ο ένοπλος έλαβε προληπτικά τις πρώτες βοήθειες από νοσηλευτές μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν ένοπλοι αστυνομικοί, χωρίς όμως να πιστεύεται ότι φέρει κάποιο σοβαρό τραύμα. Πλέον τελεί υπό κράτηση.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας διοικητής Άλεξ Φράνκλιν-Σμιθ ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο εμπορικό πάρκο για την υπομονή τους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να φέρουμε σε ειρηνικό πέρας αυτό το περιστατικό και που δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Θα ήθελα να καθησυχάσω την κοινότητα του Nανίτον ότι το περιστατικό δε συνδέεται με κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Σύμφωνα με εργαζομένους στο εμπορικό κέντρο, ο συλληφθείς είναι πρώην σύζυγος, ή πρώην ερωτικός σύντροφος μιας υπαλλήλου σε ένα από τα καταστήματα.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο - skai.gr