Ερντογάν: ΗΠΑ και ΕΕ δεν μας στηρίζουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν στηρίζουν την Τουρκία» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας υποστήριξε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των D8 στην Κωνσταντινούπολη.

«Λένε ότι στοιχίζονται μαζί μας στην αντιτρομοκρατική πάλη κατά τις διμερείς συναντήσεις μας. Αλλά δεν το πιστεύουν… Δεν είστε μαζί μας. Αν ήσασταν μαζί μας, δεν θα τους προστατεύατε με τις αστυνομικές δυνάμεις σας» σχολίασε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Ο τούρκος πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στις ΗΠΑ μετά την ανάρτηση αφισών του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη Ράκα από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF). Το συνεργαζόμενο με την Αμερική SDF ανάρτησε τις αφίσες του ηγέτη του ΡΚΚ μετά την πρόσφατη απελευθέρωση της πόλης από το ISIS.

«Κρέμασαν τις αφίσες του αρχιτρομοκράτη (Οτσαλάν) στη Ράκα. Πώς το εξηγούν αυτό οι ΗΠΑ; Οι ΗΠΑ λένε ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Οι χώρες της ΕΕ το λένε επίσης. Αλλά κρέμασαν μια αφίσα του επικεφαλής της τρομοκρατικής σε ένα κτίριο στη Γαλλία κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης στο σταθμό τους και η αστυνομία απλά παρακολουθούσε. Πώς θα το εξηγήσουν αυτό; Είναι αυτή η αλληλεγγύη στη μάχη κατά της τρομοκρατία;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.
Πηγή: skai.gr