Κλείσιμο

ΕΕ: «Χείρα βοηθείας» από Μέρκελ και Γιούνκερ στην Τερέζα Μέι

Νέα «χείρα βοηθείας» στην Τερέζα Μέι έτεινε η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας θετικά στην έκκληση της πρωθυπουργού της Βρετανίας για μια συμφωνία για το Brexit που θα μπορεί να υπερασπιστεί στην κοινή γνώμη της χώρας της.

«Σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται (η κατάσταση) στον βρετανικό Τύπο, η εντύπωσή μου είναι ότι αυτές οι συνομιλίες προχωρούν βήμα προς βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ σε μια συνέντευξη Τύπου, απορρίπτοντας ως
«παράλογες» απόψεις που ακούγονται στη Βρετανία ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να διακοπούν.

Πολιτική στήριξη στην βρετανίδα πρωθυπουργό παρέσχε την Παρασκευή και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Σημειώνεται ότι αφότου η Μέι αποχώρησε από τη Σύνοδο οι «27» επιβεβαίωσαν ότι επιθυμούν μια «χειρονομία καλής θέλησης» προς το Λονδίνο που θα διευκολύνει πολιτικά την Τερέζα Μέι.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καγκελάριος της Γερμανίας διαβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες με τη Βρετανία προχωρούν και είναι απίθανο να καταρρεύσουν.




Πηγή: skai.gr - Reuters