Κλείσιμο

Η Μαλαισία ξεκινά νέα έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης ΜΗ370

Σε αμερικανική εταιρεία αναθέτει η Μαλαισία την επανέναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό της εξαφανισμένης πτήσης ΜΗ370 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αποδέχθηκε την προσφορά της Ocean Infinity, σύμφωνα με τον Αυστραλό Υπουργό Μεταφορών, Ντάρεν Τσέστερ.

Βάση της συμφωνίας που επισυνάφθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, εάν η εταιρεία με έδρα στο Τέξας, δεν καταφέρει να εντοπίσει τα συντρίμμια της εν λόγω πτήσης, δεν θα έχει κανένα κέρδος, αντιθέτως θα επωμιστεί και το κόστος των ερευνών.

Η εταιρεία Ocean Infinity δεν αποκάλυψε το εκτιμώμενο κόστος της νέας αναζήτησης, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τσέστερ, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο σημείο που οι ερευνητές εικάζουν ότι βρίσκεται το αεροσκάφος και είναι θαλάσσιας έκτασης 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Η Αυστραλία συμφώνησε να παράσχει τεχνική βοήθεια κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Μαλαισίας, δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Η εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 με τους 239 επιβαίνοντες παραμένει ένα μυστήριο. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014, όταν πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Η έρευνα για τον εντοπισμό της χαμένης πτήσης, η οποία σταμάτησε τον Ιανουάριο, εκτιμάται ότι κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια. Οι ερευνητές έψαξαν μια έκταση, μεγαλύτερη των 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Πηγή: skai.gr