Κλίντον: Επικίνδυνες και κοντόφθαλμες οι απειλές της Β. Κορέας

Η ηττημένη των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον, έκρινε σήμερα σε ομιλία της στη Σεούλ, ότι οι απειλές περί έναρξης πολέμου στην κορεατική χερσόνησο είναι «επικίνδυνες και κοντόφθαλμες».

«Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε πολεμοχαρείς και επιθετικοί» απέναντι στη Βόρεια Κορέα, σημείωσε η Κλίντον μιλώντας σε φόρουμ στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, επιμένοντας ότι χρειάζεται να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να προσέλθει σε συνομιλίες.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Τραμπ, η Κλίντον τόνισε ότι «το να εμπλέκεσαι σε καυγάδες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον κάνει να χαμογελά».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ακόμη ότι πολλοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον εκφράζουν όλο και περισσότερο αμφιβολίες για την αξιοπιστία της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί σε διεθνές επίπεδο εξαιτίας των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ το τελευταίο διάστημα και λόγω των όλο και πιο σκληρών αντεγκλήσεων ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: skai.gr