Γερμανία: Πολιτικός του Die Linke αποκάλεσε συνάδελφό του «ύπουλο Εβραίο»

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η ρατσιστική συμπεριφορά του επικεφαλής του γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke) στην πόλη Σααρλουί (στο κρατίδιο του Σάαρλαντ) Mέκαν Κολάσινακ, καθώς αποκάλεσε συνάδελφό του «ύπουλο Εβραίο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κολάσινακ, γνωστός για τις αντισημιτικές του απόψεις, αν και εξέχον μέλος του κόμματος της Αριστεράς, αποκάλεσε μέσω του Facebook «ύπουλο Εβραίο» τον ομοσπονδιακό επικεφαλής του κόμματος, Μπέρντ Ρίξινγκερ.

Image result
Μπέρντ Ρίξινγκερ


Ο βουλευτής του Die Linke επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Saarbrucker Zeitung ότι είχε κάνει το ρατσιστικό σχόλιο, αλλά δήλωσε ότι μετάνιωσε. Σύμφωνα με τον Κολάσινακ, ο χαρακτηρισμός ήταν «ένα λάθος». Όπως υποστήριξε, χωρίς να βελτιώσει ιδιαίτερα την κατάσταση, αρχικά ήθελε να γράψει… «Ιούδας» αντί για «Εβραίος». Ο Κολάσινακ ζήτησε συγγνώμη αργότερα για τη γκάφα του στη σελίδα του στο Facebook, απευθυνόμενος στους «Εβραίους φίλους του».

Ωστόσο, ο πολιτικός αντιμετώπισε έντονη κριτική από τους συναδέλφους του στο κόμμα. «Κάποια πράγματα ακόμα με εκπλήσσουν. Να υπάρχει αντισημιτισμός στο δικό σου κόμμα. Άσχημο» δήλωσε στο Facebook, η Μπριγκίτε Χούονκερ, εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος στο Σάαρλαντ, ενώ άλλος βουλευτής από το Αριστερό Κόμμα, ο Βόλκερ Σνάιντερ, χαρακτήρισε το περιστατικό «απίστευτο» , και κάλεσε το κόμμα να φτάσει στο «μόνο σωστό συμπέρασμα», υπαινισσόμενος τη διαγραφή του Κολάσινακ.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ