Κλείσιμο

Στην βόρεια Βρετανία η φονική καταιγίδα «Οφηλία»

Την Ουαλία και την δυτική Βρετανία πλήττει εδώ και μερικές ώρες η καταιγίδα «Οφηλία» που ευθύνεται για τρεις θανάτους στην Ιρλανδία. Η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 110 χιλιόμετρα ανά ώρα ενώ για ένα μικρό χρονικά διάστημα οι δίνες είχαν αγγίξει και τα 180 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

Πρόκειται για την σφοδρότερη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 56 χρόνια και οι αρχές έχουν ζητήσει από του κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ελλοχεύει «κίνδυνος θανάτου».

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ δέχθηκε τα συλλυπητήρια της Βρετανίδας ομολόγου του Τερέζα Μέι, η οποία πρόσφερε τη βοήθεια των αρχών της χώρας της στην Ιρλανδία. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν όπως την ίδια τύχη είχαν και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Στην Ιρλανδία όλα τα σχολειά παραμένουν κλειστά

Δύο από τα τρία θύματα της καταιγίδας σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων ενώ ένας ακόμα άνδρας σκοτώθηκε σε ατύχημα με αλυσοπρίονο  που συνδέεται με τις συνθήκες της κακοκαιρίας. Πέρα από τα πολλά δέντρα που ξεριζώθηκαν πολλές ήταν και οι οροφές των κτηρίων που αποκολλήθηκαν. 

Περισσότερα από 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς ρεύμα ενώ έχει ήδη εκδοθεί «κίτρινος συναγερμός» για ενδεχόμενες πλημμύρες και στη Σκωτία.


Πηγή: skai.gr