Κλείσιμο

Αφγανιστάν: 33 νεκροί και 200 τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην πόλη Γκαρντέζ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ενώ σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έξι από τους δράστες.

«Ένας καμικάζι ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά στο κέντρο εκπαίδευσης, κάνοντας έτσι χώρο σε πολυάριθμους ενόπλους να ξεκινήσουν την επίθεσή τους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στα θύματα συγκαταλέγονται «γυναίκες, φοιτητές και αστυνομικοί», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Γκαρντέζ, Χενταγιατουλάχ Χαμίντι, στο AFP.

Η επίθεση η οποία κράτησε πολλές ώρες, σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Καμπούλ ότι συνέλαβε έναν καμικάζι που ετοίμαζε επίθεση μεγάλης κλίμακας με  παγιδευμένο φορτηγό το οποίο μετέφερε τρεις τόνους εκρηκτικών και δύο βόμβες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Καμπούλ από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού.
Πηγή: skai.gr