Δίκτυο παιδεραστών ανακαλύφθηκε στην Ιταλία - 10 συλλήψεις

Δίκτυο δεκάδων παιδεραστών που χρησιμοποιούσαν εφαρμογές του διαδικτύου για την ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού, ανακαλύφθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία.

Η τοπική αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Τρέντο μετά από συνολικά 47 εφόδους σε σπίτια υπόπτων.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2016, με την σύλληψη ενός 38χρονου, στον υπολογιστή του οποίου είχε βρεθει παιδοπορνογραφικό υλικό με χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες ανηλίκων.

Τότε, ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες ήταν κατεβασμένες από το διαδίκτυο. 

Οι ειδικευμένοι τεχνικοί της αστυνομίας, όμως, εξακρίβωσαν ότι στον υπολογιστή υπήρχε η εφαρμογή Voip και οι διευθύνσεις περίπου εκατό ακόμη ύποπτων για παιδεραστία, οι οποίοι διέμεναν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο 38χρονος φέρεται να παρουσιαζόταν ως μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, ενώ «προσέφερε» στους συνομιλητές του, το παιδοπορνογραφικό υλικό που είχε στην κατοχή του.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, στο δίκτυο φέρεται να συμπεριλαμβανόταν και ένας ανώτατος δικαστικός της Κάτω Ιταλίας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου στο Ρήγιο της Καλαβρίας.
Πηγή: skai.gr