NAFTA: Τριντό & Πένια Νιέτο δεσμεύονται για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης

Διαβεβαιώσεις ότι ο Καναδάς δεν θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για τη νέα μορφή της Συμφωνίας για τις Ελεύθερες Εμπορικές Συναλλαγές στη Βόρεια Αμερική (NAFTA), έδωσε χθες ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, παρά την πρόταση των ΗΠΑ να συμπεριληφθεί στη νέα συμφωνία μια ρήτρα η οποία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της σε πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, καθώς ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Ουάσινγκτον, ο Τριντό επέμεινε ότι έχει δεσμευτεί για μια συμφωνία που θα είναι επωφελής και για τα τρία μέρη.

«Δεν θα αποχωρήσουμε από το τραπέζι λόγω προτάσεων που γίνονται», απάντησε ο Τριντό ερωτηθείς εάν η επίμαχη ρήτρα δηλητηρίασε τις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο Πένια Νιέτο δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τις προσπάθειες για να είναι επιτυχής και επωφελής η νέα διαπραγμάτευση για τη NAFTA, ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως αν δεν υπάρξει συμφωνία θα κλείσει διμερή συμφωνία με το ένα τουλάχιστον από τα δύο μέρη, επέμεινε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει μια συμφωνία που να ωφελεί και τα τρία κράτη.

Ο Πένια Νιέτο πρόσθεσε ότι δεν θέλει το Μεξικό να διατηρήσει μια ανταγωνιστικότητα βασισμένη αποκλειστικά στους χαμηλούς μισθούς.
Πηγή: skai.gr