Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου

Κλιμακώνεται ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, μετά τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο ο οποίος είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άναψε «το φυτίλι του πολέμου» εναντίον της Βόρειας Κορέας και ζήτησε από τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να (μας) επιτίθενται».

«Με τις απειλητικές και ανόητες δηλώσεις του στον ΟΗΕ μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», δήλωσε ο Ρι σε μια αποστολή του ρωσικού πρακτορείο TASS που επισκεπτόταν την Πιονγκγιάνγκ.

«Ο αγαπητός μας διοικητής Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προειδοποιήσει έντονα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργούν με λογικό τρόπο και να σταματήσουν να μας επιτίθενται, αν δεν θέλουν να ταπεινωθούν μπροστά σε όλο τον κόσμο ευρισκόμενες κάτω από τα πυρά μας», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση της δημοκρατίας μας έχει ανακοινώσει επανειλημμένα ότι κάθε προσπάθεια να μας στραγγαλίσουν υπό το πρόσχημα της επιβολής μιας απόφασης που κάνει λόγο για κυρώσεις, θα ισοδυναμεί με επιθετική ενέργεια και πόλεμο», υπενθύμισε ο Ρι.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός είχε κατηγορήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο τον Τραμπ ότι «κήρυξε πόλεμο» στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τον «παράφρονα» και «μεγαλομανή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέτασε την Τρίτη μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού Τζο Ντάνφορντ «το εύρος των επιλογών» που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.


Πηγή: skai.gr