Ερντογάν προς ΗΠΑ: Είμαστε κράτος δικαίου, δεν είμαστε φύλαρχοι

Τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναστείλουν την έκδοση βίζας για τους Τούρκους πολίτες εξέφρασε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση της Ουάσιγκτον ήρθε μετά τη σύλληψη τουρκικής καταγωγής υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας του Ιμάμη Γκιουλέν και των πραξικοπηματιών,

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τις θεωρήσεις είναι πολύ ενοχλητική… Η Τουρκία είναι μια χώρα που διέπεται από το κράτος δικαίου, δεν είμαστε φύλαρχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο.

«Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, θα εργαστεί σε συντονισμό με την Ουκρανία σχετικά με το θέμα» ξεκαθάρισε ακόμα ο Ερντογάν. «Είπα στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον να εκδώσει την ίδια ανακοίνωση με τις ΗΠΑ στη βάση της αμοιβαιότητας» σημείωσε μάλιστα.

Την κράτηση ενός ακόμα υπαλλήλου του προξενείου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά στις σχέσεις Τουρκίας - Αμερικής. 
Πηγή: skai.gr