«Τρεις συλλήψεις» σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρές γυναίκες στη Μασσαλία την Κυριακή, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων και τι σχέση είχαν με τον δράστη, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές ως μικροκακοποιός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, και σημείωσε πως οι συλληφθέντες θα επιτρέψουν στους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς να «μάθουν περισσότερα» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος», όμως οι Αρχές ακόμα έχουν αποφύγει να μιλήσουν ανοιχτά για τρομοκρατικές διασυνδέσεις.

Την ευθύνη διεκδικεί το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές Αρχές είναι ότι ο δράστης, που σκοτώθηκε επί τόπου από στρατιωτικά πυρά, είχε στο παρελθόν υιοθετήσει επτά διαφορετικές ταυτότητες.

Δύο ημέρες πριν την επίθεση έξω από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, ο δράστης είχε κρατηθεί για κλοπή στη Λιόν, όμως αφέθηκε ελεύθερος. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr