Σε τρίτη ποινή φυλάκισης για φέτος καταδικάστηκε ο Ναβάλνι

Σε 20 ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκε στη Ρωσία ο επικεφαλής της εξωκοινοβουλευτικής ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, με την κατηγορία ότι διοργάνωσε μη εγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για την τρίτη πολυήμερη φυλάκιση του κ. Ναβάλνι φέτος, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθειά του να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του Μαρτίου.

Συνεργάτες του κ. Ναβάλνι υποστήριξαν ότι είχαν λάβει άδεια για τη συγκέντρωση στην Αγία Πετρούπολη, όμως αστυνομικοί αφαίρεσαν την εξέδρα που είχε στηθεί και οι τοπικές Αρχές άμεσα προγραμμάτισαν άλλη εκδήλωση στην ίδια πλατεία.

Ο κ. Ναβάλνι, ο επιφανέστερος επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της κυβερνητικής διαφθοράς στη Ρωσία, ευελπιστεί ότι θα κατορθώσει να δηλώσει υποψηφιότητα για τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι η εκλογική επιτροπή τον έχει απορρίψει λόγω παλαιότερης καταδίκης.

Ο ίδιος αντιτείνει ότι η καταδίκη του είχε πολιτικά κίνητρα και έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Πούτιν δεν έχει δηλώσει ακόμα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στην προεδρία, όμως αναμένεται να το πράξει και βάσει της δημοτικότητάς του αναμένεται να κερδίσει.
Πηγή: skai.gr