Φυλάκιση δύο ετών σε μητέρα τζιχαντιστή γιατί έστελνε χρήματα στο γιο της

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδίκασε γαλλικό δικαστήριο τη μητέρα ενός Γαλλοαλγερινού τζιχαντιστή, με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Η μητέρα του τζιχαντιστή, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει σκοτωθεί στη Συρία, καταδικάστηκε την Πέμπτη στο Παρίσι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας επειδή έστελνε χρήματα στο γιο της. Η δικηγόρος της Ναταλί Χατάντι δήλωσε ότι σκοπεύει να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Ωστόσο, το ποινικό δικαστήριο δεν διέταξε την άμεση φυλάκισή της, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας στην ακροαματική διαδικασία της 5ης Σεπτεμβρίου. Η εισαγγελία είχε ζητήσει 18 μήνες φυλάκιση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία, η συνήγορος της Χατάντι σημείωσε ότι υπάρχουν περίπου 2.000 ριζοσπαστικοποιημένοι Γάλλοι πολίτες που αγωνίζονται με τζιχάντ στο εξωτερικό. «Επομένως, αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο την κ. Χαντάντι, περιλαμβάνει όλους τους γονείς των παιδιών που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί» εξήγησε.

«Όταν πρόκειται να καταδικάσουμε μια μητέρα που κλαίει αποκλειστικά για λόγους αρχής, νομίζω ότι είναι ντροπιαστικό» υποστήριξε.
Πηγή: skai.gr