Καθυστερήσεις και ταλαιπωρία σε διεθνή αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος

Καθυστερήσεις και ταλαιπωρία σε πολλά διεθνή αεροδρόμια έχει προκαλέσει τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων και τσεκ-ιν που χρησιμοποιείται από μερικές από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί έως τώρα στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου, στο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, στη Φρανκφούρτη, τη Ζυρίχη, τη Μελβούρνη, τη Σεούλ και στο Τόκιο.

Η εταιρεία Amadeus, που διαχειρίζεται το επίμαχο σύστημα τσεκ-ιν, ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε «πρόβλημα στο δίκτυό» της, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες της έχουν αποκαθίστανται σταδιακά. Αρκετοί αερολιμένες έχουν αναφέρει ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί.

Ορισμένοι ταξιδιώτες κατήγγειλαν στο Twitter ότι υπέστησαν καθυστερήσεις έως και δύο ωρών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι αερομεταφορείς ανέφεραν ότι οι διακοπές διήρκεσαν λίγα λεπτά.

Ανάμεσα στις εταιρείες που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν η Air France, η Lufthansa, η αμερικανική Southwest, η αυστραλιανή Quantas και η China Air.
Πηγή: skai.gr