Στα μέσα Οκτώβρη βλέπει η Νότια Κορέα νέα πυραυλική εκτόξευση του Κιμ

Η Νότια Κορέα αναμένει ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Βόρεια Κορέα θα προβεί σε ακόμα μια προκλητική ενέργεια για να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας καθώς και αυτού της Κίνας.

Ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Εουί-γιονγκ δήλωσε σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν, ότι η Πιονγκιάνγκ θα ενεργήσει γύρω στις 10 με 18 Οκτωβρίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος είπε σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος ότι υπάρχει ανησυχία ξεσπάσματος στρατιωτικών συγκρούσεων στην Κορεατική Χερσόνησο από τυχαία συμβάντα.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μιλά για στρατιωτικές και διπλωματικές επιλογές, αλλά η Νότια Κορέα δεν μπορεί να πάει σε πόλεμο ξανά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Παρκ Γουάν-τζου. 

Η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανταλλάσσουν εκατέρωθεν απειλές και προσβολές μετά τις συνεχείς πυραυλικές εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας. 
Πηγή: skai.gr