Μεξικό: 14 νεκροί από εισβολή ενόπλων σε κέντρο αποτοξίνωσης

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε κέντρο αποτοξίνωσης στο βόρειο Μεξικό όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας Τσιουάουα ανέφερε πως ένα γκρουπ οπλισμένων ανδρών εισέβαλε στο κέντρο αποτοξίνωσης Uniting Families και πραγματοποίησε επίθεση με τυφέκια εναντίον όσων βρίσκονταν εκεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών κατά τη διάρκεια της επίθεσης βρίσκονταν στο κέντρο 25 άτομα.

Στην πολιτεία της Τσιουάουα η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ έχουν συμβεί τεράστιες βιαιότητες στη στρατιωτική μάχη που δίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Κατά την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον έξι επιθέσεις έχουν λάβει χώρα σε κέντρα αποτοξίνωσης και σύμφωνα με τις αρχές αυτές διαπράττονται κυρίως από μέλη συμμοριών που «προσπαθούν να σκοράρουν» με τους αντιπάλους τους που κρύβονται στα κέντρα αποτοξίνωσης.

Από τότε που η κυβέρνηση του Μεξικού ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών το 2006, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή έχουν εξαφανιστεί λόγω της βίας. 
Πηγή: skai.gr